Після виходу на пенсію у багатьох людей виникає депресивний стан, інколи
погіршується самопочуття. Поясніть це явище. Які причини виникнення
депресій у людей різного віку і шляхи виходу з неї?
Ответ
0/5 (0 оценок)
0
kkiraa76 2 года назад
Светило науки - 7 ответов - 0 раз оказано помощи

депресія у людей похилого віку після виходу на пенсію може бути своєрідною реакцією організму/мозку(?) на зміну середовища. тобто , після щоденного(окрім вихідних, відпустки) відвідування роботи протягом кількох років, мозок людини звикає та не одразу сприймає таку різку зміну в рутині. також, після довготртвалого відвідування людних місць вдома завжди здається надто тихо та спокійно.

можливо, люди похилого віку навіть сильніше сприймають такі зміни, що й стає причиною депресії.

депресія у підлітків, молодих людей(15-29 років)

депресія у підлітків, можливо, є найпоширенішою в україні. її причиною зазвичай стає буллінг у навчальному закладі/вдома; дитяча травма; токсичні батьки; смерть когось з друзів/родини; батьки з алко/нарко залежністю та ще безліч інших причин.

методи лікування і симптоми депресії у жінок можуть істотно відрізнятися від методів лікування і симптомів клінічної депресії у чоловіків. в абсолютній більшості випадків для лікування потрібно використовувати індивідуальний підхід, заснований на даних первинного огляду і результати аналізів конкретного пацієнта.

пам'ятайте, що це психічне захворювання може статися у кожної людини. головне, не ігнорувати хворобу та вчасно звернутися за допомогою.