Чи цікаві твори Гейне і Байрона сучасній людині чому? Даю 50 балів
Ответ
0/5 (0 оценок)
0
romdaruna 1 год назад
Светило науки - 2 ответа - 0 раз оказано помощи

Відповідь:

Вивчати творчість будь-якого з письменників жанру романтизм завжди дуже цікаво. Романтизм – жанр, в рамках якого кожному з письменників була властива більша самостійність, незалежність і навіть суб’єктивність. На відміну від своїх попередників з раціоналізму, романтики зовсім не зобов’язані були в усьому спиратися на розум, багато уваги ними було приділено власному серцю. З цієї причини їх творчість часто містила щось з їхніх особистих переживань.

Все це повною мірою можна говорити і про Генріха Гейне.

Цей німецький письменник-романтик

прославився великою кількістю своїх поетичних творів, але найбільшої уваги заслуговує збірка віршів його авторства під назвою “Книга пісень”. Ця збірка дійсно принесла автору світову славу, бо в ній він дозволяє заглянути прямо у власну душу, познайомитися з багатьма особливостями свого характеру. Варто сказати, що все це справляє найприємніше і дуже ніжне враження. У чотирьох циклах цієї збірки Генріх Гейне описує свої душевні страждання, погляди на життя і на світ.

Помітно те, яким чином змінюється його ставлення до всього навколишнього через неможливість відповіді йому в коханні. Загальнофілософський

зміст кохання повною мірою змішується з приватним сенсом кохання від Гейне. Цей дивний симбіоз виливається в те, що ліричний герой, а значить і сам автор, повною мірою відмовляються від дійсності, стають тими, хто заперечує і навіть в деяких випадках засуджує об’єктивну дійсність.

Це призводить до меланхолії і всього такого іншого. Зрештою, можна з упевненістю сказати, що саме це – кращий зразок романтизму.

За рядками віршів Генріха Гейне проглядається сам автор. Як і будь-якій іншій поет-романтик, він зосереджений на собі, на своїх почуттях і переживаннях. Він відмовляється сприймати об’єктивну реальність, і переконаний в тому, що весь навколишній світ – це лише його фантазія.

Безумовно, оскільки Гейне страждав від нерозділеного кохання, світ здавався йому таким, який призначений лише для одного кохання і страждань, він навіть не думав про те, що в цьому світі є щось таке, що з коханням ніяк не пов’язане. На щастя, не можна назвати все це вкрай обмеженим, оскільки Гейне розширює своє коло поезії, в деяких випадках трактуючи любов по-новому.

Кожен поет-романтик цікавий тому, що він щирий, відкритий і не боїться своїх почуттів і переживань. Точно таким же постав переді мною завдяки своїй творчості і Генріх Гейне. Збірка віршів письменника “Книга пісень” – один з кращих зразків романтичної творчості, а тому рекомендується всім до прочитання.

Пояснення: