Помогите пожалуйста.Підготувати дослідження про один з об\'єктів занесених до Списку спадщини Юнеско

1.йеллоустонський національний парк
2.великий Канйон річки Колорадо
3.долина Смерті
4.національний парк Мамонтова печера
5.національний парк Вуд-Буффало​
Ответ
0/5 (0 оценок)
0
Mykhailo06 1 год назад
Светило науки - 166 ответов - 0 раз оказано помощи

Ответ:

Я оберу Йеллоустонський національний парк, який знаходиться в США. Ось дослідження про цей парк:

Объяснение:

Йеллоустонський національний парк був заснований у 1872 році і став першим національним парком у світі. Знаходиться він на північному заході Сполучених Штатів Америки, в штатах Вайомінг, Монтана та Ідаго. Площа парку становить більше 8 тисяч квадратних кілометрів.

Йеллоустонський національний парк прославився своїми гарячими джерелами, гейзерами та іншими геотермальними явищами. У парку знаходиться понад 10 тисяч гейзерів та інших геотермальних явищ, що представляють величезний науковий і культурний інтерес. Також у парку знаходяться великі площі вулканічної пепелу та лави.

Йеллоустонський національний парк має багату рослинність та тваринний світ. У парку зареєстровано більше 1,7 тисячі різних видів рослин, а також понад 60 видів ссавців, більше 300 видів птахів та понад 100 видів риб.

Окрім цього, у парку є багато маршрутів для туристів, де можна побачити геотермальні явища, озера, водоспади та інші природні краси. Також в парку можна побачити стародавні місця історичного значення, де в минулому проживали корінні жителі північноамериканського континенту.

У 1978 році Йеллоустонський національний парк був занесений до списку світової спадщини ЮНЕСКО, оскільки він представляє великий науковий, культурний та екологічний інтер