Українська мова має свою особливу музикальність. Ця незбагненна душа нашої мови, як золотоносна ріка, виблискує хвилями народної пісні, переливається в душу нації, творить почуттєву нерозривність українського серця й української землі(Д. Павличко).Як багато хочеться мені сказати про любов до річки моєї рідної ясної…
Річко моя,життя моє ,де ж я так і чому забарився,чого так пізно до твого берега ,теплого й чистого ?На твої ясні води ,на урочисті зорі,що дивляться в тебе з неба ?
Запишіть речення фонетичної й фонематичної транскрипціями .
Ответ
5/5 (1 оценка)
1
elizabeth9850 1 год назад
Светило науки - 71 ответ - 0 раз оказано помощи

Ответ:

Добре позначте як краща відповідь)

Ріка - це символ життя, краси та могутності. Вона є джерелом води, яка надає життя всій природі та людям, які живуть поруч з нею. Річка має свою особливу музику, що відбивається у звуках води, шуму листя на берегах, піснях птахів та тварин, що живуть у її бігу. Україна, як зазначено в цитаті, має свою особливу музикальність, яка відображається не тільки у народних піснях, а й у мові. Українська мова є дуже мелодійною та емоційно зарядженою, що дає змогу відчути й виразити найглибші почуття та емоції. Вона відображає красу та багатство нашої культури, нашої історії та нашого народу. Любов до річки є однією з багатьох проявів любові до рідного краю та його природи. Річка - це не тільки джерело води, а й місце відпочинку та розваг. Люди люблять проводити час на берегах річок, насолоджуючись красою природи, риболовлею та іншими видами відпочинку. Річка - це також місце зустрічей та розмов, де можна розповідати і слухати історії про минуле та майбутнє рідного краю. Українська мова, як і будь-яка інша мова, є складним і дивовижним явищем, яке має свої особливості та музичність. Її краса полягає в тому, що вона відображає наші почуття та емоції, передає наші думки та ідеї, спілкується з нашими серцями та душами. Тому, любов до рідної мови є дуже важливою для кожного українця. Вона допомагає зберегти нашу ідентичність, нашу культуру та нашу спадщину. Кожен з нас може внести свій вклад у розвиток української мови, використовуючи її у повсякденному житті та навчанні, дотримуючись правильної граматики та орфографії.

Отже, любов до рідної річки та рідної мови є дуже важливими складовими нашої національної свідомості, які допомагають зберегти та розвивати нашу культуру та ідентичність.