Чому вчить читачів п\'єса Ібсена \"Ляльковий дім\"? Терміново потрібно!
Ответ
0/5 (0 оценок)
1
oksanaurina734 2 года назад
Светило науки - 28 ответов - 0 раз оказано помощи

Ответ:

Г. Ібсен, відомий норвезький драматург, створив "нову драму". У цих п'єсах він прискіпливо аналізує сучасне йому суспільство, доводячи, що воно під ілюзією прогресу і цивілізації приховує моральні вади. Ібсен увів новий жанр синтетичної п'єси. її особливість полягає в тому, що в ній поєднується трагедія і комедія. Це поєднання в п'єсі "Ляльковий дім" має дивний відтінок, і тому вона вражає не одного читача і глядача. Автор зумів зобразити й подати нам у невимушеній, майже комедійній формі надзвичайно гостру проблему, через яку, можливо, розбилась не одна мрія і зруйнувалось не одне життя.

У центрі п'єси — трагедія сім'ї Хельмерів: Нори і Торвальда. Вони прожили разом вісім років, у них троє дітей, затишний дім, в якому панує добробут. Нора гаряче віддана своєму чоловіку і дітям. Чого, здавалося б, ще треба цій сім'ї для щастя?

Та це лише на перший погляд. Якщо ми прислухаємося до п'єси серцем, то побачимо з самого початку твору підкреслену автором якусь штучність у цьому будинку: "Між грубкою і дверима столик. Скатерка з фарфоровими та іншими дрібничками, книжкова шафка з книгами в розкішних обкладинках".

Объяснение:

Ответ
0/5 (0 оценок)
0
jisoooa 2 года назад
Светило науки - 3 ответа - 0 раз оказано помощи

Объяснение:

заклик до збереження сімейних і відновлення загальнолюдських цінностей. Духовне пробудження людини, її прагнення до вільного прояву себе як особистості.

Вчить відповідати за свій вибір.