Будь ласка допоможіть!!!
Мені потрібно для читацького щоденника
Вікентій прерозумний короткий зміст
Щоб текст був короткий!
Дуже буду в дячна
Даю 10 б ​
Ответ
0/5 (0 оценок)
1
nk8828924 1 год назад
Светило науки - 129 ответов - 0 раз оказано помощи

Ответ:

Якось Вікентій дорогою зайшов в парк.

Там він думав над тим, як не хотів би вчитися. Помітивши, що опинився біля пам’ятника ХІІ-ХІІІ ст., фантазує як добре було жити в ті часи, тоді не потрібно було вчитися і якби він потрапив у ті часи, був би найрозумнішим. Дорогою додому Вікентій помічає об’яву, що сьогодні у відбудеться прийом у продавця чудес.

Він прийшов на місце призначення. Усередині сидів молодий чоловік, він сказав, що може виконати одне з бажань хлопчика, Віка попросив щоб настали канікули. Але чарівник сказав, що це бажання неважливе і він на свій розсуд обере йому більш серйозне бажаня . Хлопчик упав у яму. А коли вибрався з неї зрозумів, що він у старовинному місті ХІІ-ХІІІ століття.

У місті хлопчика сприйняли за шпигуна і відвезли до князя. В залі його чекав князь, писар і боярин, які одразу почали допит , а Вікентій почав розповідати про літаки, телебачення та інше. Хлопчика прийняли за генія і попросили бути наставником боярина, який не хоче вчитися. Віці зробили міністром і організували свято в знак пошани гостя. Князь приготував дорогі частування і хвалив Віку перед гостями. Вікентій вже уявляв і як увійде в сучасну історію під іменем Вікентій Прерозумний. Прийшов писар, але Вікентій не знав як працює двигун автомобіля, як влаштований телефон, його назвали брехуном і хотіли стратити. Князь заарештував хлопчика і закрив у в'язниці .

У в'язниці Віка почув, як молодий княжич каже: «“навіщо навчання і як, напевно, було добре в старовину, коли не потрібно було так багато вчитись” і згадав, що у сквері думав так само. Хлопчик, за якого Віка вступився на святі ( випадок з підніжкою) допоміг йому вийти з в’язниці і покинути місто. На згадку він подарував Вікентію глиняну свистульку. Тікаючи від Онисима хлопчик падає у яму, а отямившись опинився в пункті прийому склотари. Хлопчик побіг додому. Зупинившись Віка побачив у руці глиняний свисток. Дмухаючи у нього, щасливий хлопчик побіг до батьків.

Объяснение:

намагалась написати скорочено