скарб М.Старицьким Опис місцевості​
Ответ
0/5 (0 оценок)
1
Mykhailo06 1 год назад
Светило науки - 166 ответов - 0 раз оказано помощи

Ответ:

:)

Объяснение:

Михайло Старицький в своєму творі "Скарб" докладно описує місцевість, де відбуваються події роману. Особливу увагу він приділяє опису лісу, де був прихований скарб.

"Ліс тут був зовсім по-іншому, як міські звичайці звикли. Тут не було вічнозелених хвойних дерев, як на Подолі або на Київщині, а тільки букові, дубові та ясеневі дерева, з яких зеленіли густі гіллясті хащі, між ними дикий глухий кущ ліщини, жимолості та дрібного гліду.

Сам ліс був величезний і заблудливий, як підземний лабіринт, і в ньому легко можна було загубитися, якщо не знав його як свої п'ять пальців. Листя стелялося на землю, ніби це був хворобливий, що не може встати з ліжка. Під ногами шурхотіла плутанина гілок та листя, що здавалося, нікуди не веде, але тільки глибше занурюється в ліс, в глибини його живота."

Також автор описує ставок, що оточений диким кущем та деревами, а також річку, що протікає поблизу лісу та села. Він детально передає атмосферу природи, її дикості та загадковості, створюючи враження, що ліс - жива істота зі своїм характером і таємницями.