На основі матеріалу складіть повний психологічний портрет письменника Володимира Винниченко, зазначивши основні риси його характеру ( не менше 8 - 10), підтвержуючи їх фактами з біографії :
Наприклад :
1. Бунтівник за натурою, бо в дитинстві отримав прізвисько «Соловей-Розбійник»;
2. …….
Ответ
0/5 (0 оценок)
0
romokei845 1 год назад
Светило науки - 139 ответов - 0 раз оказано помощи

Ответ:

Объяснение:

Він був бунтівником, який боровся за свободу висловлювання та справедливість в суспільстві. Він брав участь у студентському русі й був членом кількох політичних партій.

Він був енергійним та насміливим. Наприклад, на початку своєї літературної кар'єри він підійшов до видатного літературного критика Івана Франка, що було досить відважним кроком для молодого тоді письменника.

Він був інтелектуальним та принциповим. Він вважав, що письменник повинен мати свободу творчості і не повинен бути залежним від замовників та ідей держави.

Він був меланхолійним та мав тенденцію до депресії. Наприклад, він глибоко переживав смерть своєї першої дружини Надії та сина Миколи.

Він був непокірним та несхильним до компромісів. Наприклад, після революції 1917 року він виступав проти угоди з Центральною Радою та виступав за утворення республіки на південному сході України.

Він був емоційним та сентиментальним. Він написав багато романтичних та ліричних творів, таких як "Південь" та "Сонце й зорі".

Він був цілеспрямованим та працелюбним. Наприклад, він написав більше 50 творів, які стали класикою української літератури.

Він був досить самокритичним та несхильним до хвалі. Наприклад, він ніколи не задовольнявся своїми творами і завжди намагався удосконалювати їх.