Допоможіть будь ласочка напишіть повідомлення про піраміду здорового харчування ДАМ 40 БАЛІВ
Ответ
5/5 (1 оценка)
1
hermanbelokopitov 5 месяцев назад
Светило науки - 63 ответа - 0 раз оказано помощи

Ответ:

Объяснение:

Піраміда здорового харчування - це візуалізація того, як повинен виглядати ваш раціон, якщо ви хочете бути здоровими, щасливими та сповненими сил. Вона була вперше офіційно затверджена у США в 1992 році.

Основу піраміди складають продукти, які радять вживати постійно. Це овочі та фрукти, зернові продукти, каші та картопля. Далі йдуть джерела білка – м’ясо, птиця, риба, яйця, та низькокалорійні молочні продукти. Багаті на енергію жирні та солодкі продукти складають верхівку піраміди.

Проте не варто суворо обмежувати споживання улюблених солодощів. Просто завжди утримуйте відчуття мірі. Правильний раціон повинен бути збалансованим, а меню включати усі основні групи продуктів.

Важливо пам’ятати, що піраміда здорового харчування - це лише загальний довідник. Кожна людина є унікальною, і її потреби в харчуванні можуть відрізнятися в залежності від віку, статі, рівня активності та стану здоров’я. Тому завжди слухайте своє тіло і, якщо потрібно, звертайтеся до професіоналів у галузі здоров’я та харчування.